23 - 24 December-2018


Julen är över och jag har inte skrivit något alls om mina juldagar så jag gör två inlägg om alla dagarna så här istället.

Börjar i turordning med uppesittarkvällen.
23 december.


Uppesittarkväll här hos med Mikaela, Daniel och Angelica.
Vi åt risgrynsgröt med tillbehör.


Vi satte oss i soffan där det fanns godis, nötter, glögg, pepparkakor och så hade jag och Angelica gjort pannacotta en hjortron och en lakrits men den med lakrits blev inte god, jag gjorde enligt receptet och använde lakritspulver, nästa gång ska jag använda turkisk peppar.
Lakritspulver kan man baka med men till pannacotta var det inte gott.


Vi spelade bingolotto och alla satt vi nära men neej... jo förresten Kjell vann ju... 100:-


Jag & Kjell fick en fin blombukett av Mikaela och Daniel och den står kvar än, dom vita blommorna har vissnat men allt det andra är kvar.Utav Angelica fick jag en fin box med härliga krämer, nagellack och ansiktsmask.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------Julafton.

Riitta & Nils-Ivar kom över några timmar på lite fika, glögg och whiskey.
Jag gillar inte whiskey men denna var riktigt god så len och fin i smaken.
Inga barn som skulle vara med så då får man ta sig lite alkohol om man vill, så tycker i alla fall vi.


Nils-Ivar han var tomte idag.


Vi fik julklappar och dom fick av oss.
I paketen från oss var det irishcoffee glas och choklad.

I våra paket som vi fick vad det också choklad och två fina ljus.Klockan var nästan 15:00 då dom gick så då satte vi oss för att titta på Kalle sedan blev det mat.


Vi tittade så småningom på Carl-Bertil och Svensson Svensson. Jag kommer inte ihåg om vi började att öppna paket före Svensson Svensson eller om vi gjorde det efter.

Kjell öppnade sitt paket från sin kompis han träffar nästan varje dag, han går till henna och dricker kaffe, tycker det är mysigt för dom att dom har en fin vänskap.

Kjell brukar kalla henne på skoj då förstås Ruggugglan så han brukar till varje jul få något med en uggla i år blev det denna fina.Utav mig fick han trisslotter, en lego rallybil som han blev så sugen på när Daniel fick en i present när han fyllde år (inte utav oss utan från sin brorsbarn) så då bestämde jag mig att Kjell skulle få en legobil han också.
Han fick också en sån där sak som man har i bilen som man förstör rutan med, man kan skära av bilbältet med den m.m. Glömde ta kort på den saken och nu ligger den i bilen.Jag fick ett presentkort på kappahl av Kjell.
Utav Angelica fick jag igår och av Mikaela och Daniel får jag på annandagen.Jag hade också en klapp att öppna från Ritha & Britt-Inger ett stort paket med en hel massa saker.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar