31 Dagar i Januari / Dag 20, 21, 22 & 23.


Då är jag snart ikapp i Saramadeleine.se /Orsakulla bloggutamning.
Nu kör jag fyra dagar som jag ligger efter med och sedan i ett separat inlägg gör jag dagens fråga.Dag 20/Om jag går förbi ett fönster så tittar jag in, sant eller falskt?

Det är nog både ock, den mörka tiden gillar jag att titta in för att se alla fina belysningar men jag tittar inte för att se hur andra har det hemma.
Min mamma Kerstin tyckte det var roligt att gå runt i villaområden och titta runt för att se hur andra hade det och ofta följde jag med. så det är nog därifrån jag också gillar det. Det är så fint i dom flesta fönstren när lampor lyser.
Jag kan också titta in i ett fönster för att kanske se om personen/personerna som bor där är hemma, om man tex kan se om de lyser upp mer i bostaden. oftast då grannar som en form av trygghet att man är rädd om varandra.

Självklart tittar jag i skyltfönster... :)Dag 21/Om jag skulle börja gymnasiet idag så skulle jag välja...

Vet faktiskt inte men helt klart något annat än vad jag gick, jag gick konsumtionslinjen hemvårdsinriktad, tror jag var inriktningen och vad blev jag då? jo typ hemmafru eller städerska och även lära sig om matlagning, jag ville då jobba med mat men de är svårt med en matallergi och städa det är vad jag jobbat med och blev sjukskriven från som slutade med pension.
Så absolut något annat än vad jag gick men vad det skulle vara... det vet jag faktiskt inte. Kanske något inom hantverk om de finns någon sådan utbildning.Dag 22/Ett minne från barndomen jag nog aldrig glömmer...

Det är nog dom vintrar vi åkte från Östra Husby i Östergötland där vi bodde till min fosterpappas mamma Barbro i Norderåsen/Jämtland. De var så mycket snö så jag och min lillebror vi var ute mest hela dagarna vi byggde snögrottor, vi åkte pulka sedan när vi kom in då hängde Barbro upp våra mössor, vantar och sockar på ett snöre över vedspisen. Det sprakade så mysigt från spisen och så hennes långfil som Barbro gjorde så god och så rolig att äta.
Tänk om jag haft ett kort nu att visa, istället fick jag leta upp en vedspis på nätet.
Dag 23/ Ett ljud som gör mig irriterad...

När en vuxen människa äter/tuggar med öppen mun, de ljudet alltså.
Usch...

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar