Annorlunda Nationaldag...


Några år nu på raken så har vi firat nationaldagen på jamtli, det brukar vara trevligt. När vi känner oss nöjda då går vi och äter på restaurang Hov och äter nationaldagsbuffé som ligger på jamtliområdet.

Kjell hade ringt och bokat bord någon dag tidigare så vi säkert skulle få plats, brukar nämligen vara många som äter där.
Både förra året och i år så valde Angelica att vara med oss men det blev inte riktigt som vi ville.
Jag hamnade på akuten...Ni vet att jag haft högt blodtryck nu ett tag och i måndags när det gått två veckor och det var dax att ta det igen då var det ännu högre, men någon tid med doktorn fick jag inte, sköterskan pratade med han och jag skulle vänta ytterligare två veckor och ta ytterligare ett nytt.
Samma dag åkte vi till Odensala Hc där jag skrev in mig för att byta tillbaka till dom.
Ringde dagen efter men då hade jag inte hunnit bli listad och är man inte listad nej då får man vackert vända sig dit man tillhör, det förstår jag.
Hon i telefonen sa att ring på torsdag eller fredag så är det säkert klart då. Jag ringde i Torsdags och fick en telefon tid med doktorn på onsdag, doktorn ringer mig mellan 08:00 - 09:00
Skulle vara Ripans Hc de?

Men tillbaka till tisdagen, jag kände hur orolig jag var och rädd, när jag vaknade på onsdagen så var jag inte lugnare, jag gick in och duschade och gjorde mig i ordning men jag klarade inte av att sitta hemma och jag skulle inte klara av jamtli. jag var alldeles för orolig för det.

Jag ringde Angelica och berättade att det blir inget jamtli, hon frågade så klart varför och jag berättade. Då sa hon att jag kommer och hämtar dig så följer jag med, men du behöver inte, Kjell kan följa med, men hon ville. Så hon och jag åkte ner.

Det var jättemycket folk på akuten så väntan blev lång men det var inget jag brydde mig om, jag var bara tacksam att vara där och att jag skulle få träffa en doktor.Jag hade med mig stickningen.


Angelica frågade om jag ätit något och det hade jag inte, har svårt att äta ibland när jag inte mår bra men Angelica hon tyckte jag skulle äta lite i alla fall så hon köpte mig en risifrutti från den där automaten som finns på akuten, ni vet där det finns dricka, godis, macka osv.
Jag åt upp hela och det var mycket gott.

Lite senare så åkte Angelica och hämtade våra datorer, laddare till mobil och så köpte hon med sig mat från max.

Fina älskade gumman 💗Så småningom blev vi uppropade till ett behandlingsrum men bara en liten stund innan de så kom en arbetskompis till Kjell in i väntrummet, det var hans fru som var dålig.
Så klart inte roligt de, men ändå kul att se dom.
Hann gick ut för att parkera bilen och frun blev uppropad till sköterskan. och efter de fick jag komma till behandlingsrummet.


Jag ringde till Kjell och berättade det, tänkte att gubbarna kunde hålla varandra sällskap och så ville jobbarkompinsens fru gärna att Kjell skulle komma så han kom och då åkte Angelica hem, hon var trött och så hade hon ju faktiskt varit med hela dagen för nu var klockan runt 16:30 och vi kom till akuten strax efter klockan 11:00

Det visade sig efter en stund att dom fick rummet nästan bredvid mig, bara ett rum emellan så det var trevligt.
Kjell och kompisen gick lite emellan, dom var och köpte kaffe, gick ut och rökte och lite så...Jag blev lite rastlös det var väl av oron så jag började ta kort på saker där i rummet, runt mig.Efter att ha suttit där i rummet några timmar så kom doktorn.
Vi pratade och hon undersökte mig och så sa hon att blodtryck är sådant som hc håller på med jo jag vet det men när jag förklarade hur allt gått till att jag var besviken och att jag inte blivit listad hos odensala än då förstod hon mig och sa att jag självklart skulle få hjälp.

En trevlig och bra doktor, jag fick en tablett som jag tog då på kvällen och sedan skulle jag från torsdagen börja ta en varje morgon med dom övriga mediciner och vitaminer.

Nu är det bara en sak med dessa tabletter som gör att jag inte vill fortsätta med dom, dom ger mig ångest pga av en del biverkningar man kan få, ska prata med doktorn när han ringer på onsdag om det här så kanske han gör någon annan förändring i min medicinJag mår betydligt bättre idag men har ändå lite huvudvärk kvar, vet inte om det är trycket eller om det är en av biverkningarna på medicinen.
Det är så konstigt för ibland är värken borta och så kommer den lite eller lite mer och så försvinner den igen. Konstigt men den är i alla fall bättre än tidigare.

Känner fortfarande oro runt både trycket och medicinen men förhoppningsvis börjar jag att må ännu bättre efter att jag pratat med doktorn på onsdag.

Tack alla ni som var så stöttande och fina på facebook, det värmer så otroligt mycket 😍

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar