Besök På akuten...


Natten till onsdagen åkte jag på magsjuka, vet inte hur många gånger jag sprang på toaletten men många var de, som tur var kom det bara bakifrån.
Onsdag förmiddag fick jag ont i magen som jag ibland får, jag känner igen smärtan som kommer från gallan. Gallsblåsan är bortopererad men har fått veta av Ulrika som både gjorde min gbp och galloperation att man kan få ont i gallgången efter operationen då det kan bildas stenar där.
Smärtan blir inte lika stark nu som innan jag opererade bort gallblåsen men den känns dock och är fortfarande riktigt ond men inte lika som innan.
När jag fick ont i onsdags så försvann inte riktigt smärtan, den klingade av men försvann inte helt utom för ett par gånger, smärtan gick som en jojo flera gånger. den klingade av sedan stegrade sig den, den försvann helt och sedan kom den tillbaka igen.
Så här har det aldrig varit förut. Förut när jag haft ont då har smärtan försvunnit efter en stund och sedan har den varit borta till nästa gång som kan ha varit efter en månad eller ett par månader.

Det här gjorde mig orolig så efter att det hade hållit på så här någon timme då tog jag kontakt med 1177, hon tyckte jag skulle kontakta Hc och om jag inte fick någon tid där då skulle jag vända mig till akuten. Det blev akuten.

Jag kom in, dom tog prover, proverna som syresättning, blodtryck var bra, sedan blev det blodprover och även ett ekg.
Dom frågade också om jag varit i Kina eller varit ute och rest på andra ställen senaste tiden och det har jag ju inte så svaret blev nej.

Då jag haft magsjuka på natten fick jag direkt komma in på ett rum med en egen toalett, inte långt efter kom en underläkare från kirurgen.


Alla proverna var bra, det var två provsvar som inte kommit än Gallprov & Leverprov. Hon kände och klämde på min mage, hon lyssnade på magen, på hjärta och lungor allt var bra där också.
Innan jag fick åka hem så gick hon för att prata med en annan kirurg, hon kom tillbaka och ja jag fick åka hem. Hon sa att om dom andra proverna skulle vara avvisande så då ringer jag dig innan jag slutar, Hon skulle sluta klockan 17:00.


Smärtan försvann i samma veva som jag kom till akuten och sedan har den varit borta, de gjorde heller inte ont där doktorn undersökte mig.


Hon ringde mig ca 16:30.
Leverprovet hade varit förhöjt så hon ville att jag skulle komma tillbaka i morgon (i torsdags) för att göra ett ultraljud på levern. Röntgen ringde mig torsdag förmiddag om en tid 09:30.
Läkaren hade sagt om röntgendoktorn gjorde något fynd då skulle jag tillbaka till akuten annars kunde jag åka hem.
Han gjorde inga fynd så jag blev lugn och fick åka hem, vi tog en fika på fiket innan vi åkte hem.Lugnet höll inte i sig så länge.
Doktorn ringde upp, hon från akuten. Hon frågade mig var röntgendoktorn sagt och jag sa som han sa att han inte gjort något fynd. Då är det samma som jag ser säger hon. Ja men vad bra...

Men så säger hon att det tydligen finns fett i levern... & det behöver inte vara farligt.

Så nu skickar jag dig till din läkare på Hc och så får du ta om proverna om någon vecka så kommer det provsvaret till Ulrika Grahn (min doktor) på Hc.


Nu är jag alltså här där jag är orolig, vad betyder detta, levern liksom är det fettlever jag har? Är det farligt? Vad händer?
Jag dricker nästan aldrig alkohol. okej jag har några kilo som inte skulle göra något om dom försvann men vad...

Det jag hela tiden tänkt de är varför levervärdena är höjda? Om det kan ha att göra med att jag haft ont i gallgången för när jag åkte in akut innan jag några månader senare fick gallblåseoperationen så sa den doktorn att har det varit stenar och stopp så blir leverproverna påverkade och det har jag tänkt om de kan vara så nu också, men när jag sa de till doktorn på akuten så bara tittade hon på mig.

Igår såg jag i alla fall att provsvaren kommit till min journal på 1177 och mycket riktigt så var ju gallproverna påverkade...
Hon pratade bara om dom förhöjda levervärdena inget om gallvärdet.

Fyfan... nej jag gillade inte doktorn på akuten. Hon bara skr��mmer upp mig.Men det är klart jag är orolig och ångesten... Huuu...
Och vad betyder fettlever... ska jag vara rädd eller vad då?


Någon som kan något om detta så får ni gärna berätta?

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar