Då Var Jag Här Igen... Nationaldagen.


Då var det länge sedan igen som jag skrev här, varför blir det så här? jag vet faktiskt inte för jag tycker ju att det är roligt.

Nu är jag i alla fall här igen & jag hoppas ni ska tycka det är roligt.
------------------------------------------------


Den 6 juni då var det nationaldagen, vi hade tur med vädret, det var en riktigt fin dag fram till på eftermiddagen då det började regna och även åskan hördes.


Jag, Kjell & Angelica gjorde som vi gjort dom senaste åren vi åkte till jamtli, det är trevligt där och dom har ett trevligt program på scen.Det började med att motorcyklisterna och hemvärnets musikkår kom.


Motorcyklister får hämta en svensk flagga av landshövdingen och sedan åker dom runt till privatpersoner som ansökt att få flaggan, fin tradition.


Det är också idrottshjältar som bor här i Jämtland som blir hyllade.Vi sjöng både nationalsången


och Jämtlandssången.Utomhus träffade vi Sven. Jag & Angelica åt en kolbulle som alltid hör till när man är på Jamtli.
Häst, hönor, getter m.m finns här som barnen gillar att klappa.
Karusell som barnen gillar att åka finns här, både Mikaela och Angelica har åkt den men nu är dom förstora men snart om några år då kan Julia åka den om hon vill.
Inne är det museum, nu fanns där en utställning om skolan som vi tittade på.Sedan hade vi tänkt att vi skulle äta på Hov som vi också alltid brukar göra men när vi kom dit då var maten slut... så snopet. Det är tydligen nya ägare och dom vet väl inte hur mycket matgäster som kommer på nationaldagen.
Vi fick åka någon annan stan och det landande på tages, gick bra det också men visst hade det varit mysigare på Hov.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar