Vilken Resa...


Ja vart ska jag börja... Får väl ta det från början.

Jag satt på tåget mellan Alvesta och Nybro, tågvärden ropar upp att nästa station är Nybro, men då min väska ligger på hyllan över mig så kan jag inte ta ner den medans tåget åker, alla vi som åkt tåg vet hur svårt det bara kan vara att gå i gången och då också plocka ner en väska...

Jag hinner få ner min väska, jag börjar gå, där möter jag några tjejer som jag släpper förbi mig och när jag kommer till dörrarna för att gå ut då är dom stängda. Hjälp skriker jag, jag kommer inte ut, jag trycker på några knappar där på dörren men dörrarna är låsta.
Det kommer emot mig två kvinnor, den ena säger att tåget åker nog nu och ja mycket riktigt...

Men vaa... Stod tåget still 2 minuter så var det bra.

Jag gick och sökte upp tågvärden ja säger hon vi står bara så kort stund, men herregud har ni inte koll så alla som ska av hunnit av. Nej men de var ju inga på perrongen nej men inne då, det ska ju både in och ut folk. TVÅ minuter hur mycket hinner man på det.

Okej jag skulle kanske tagit ner min väska när tåget stannade vid stationen före Nybro om jag vetat detta så hade jag gjort det, men faktiskt så mycket tåg som jag åkt i mitt liv så har jag då aldrig varit med om att ett tåg står still bara TVÅ minuter och tåget kanske inte stod två minuter heller.

Jaha... Hur ska jag nu ta mig till Nybro? Tåg värden ringde, och ena tjejen som stod och pratade med mig och försökte hjälpa mig hon var till stort stöd för hon kunde ju förklara att det var som jag sa.

Nej tågbolaget hjälper mig inte, Nähe... nej det är eget ansvar. Hur kan det vara eget ansvar? Ingen information någonstans ja men det står att vi står så kort stund.
Vart står det frågade jag, ja det kunde hon inte säga. Jag sa att du hade väl kunnat sagt att vi som ska av måste snabba oss av så vi vet att vi har max två minuter på oss, då hade jag tex inte släppt fram tjejerna då hade dom fått backa.

Det hör också till att tåget var SJU minuter försenat så där har vi nog den största anledningen till att tåget inte stod still längre men det nekade hon till att det skulle vara anledningen.
Åhh jag var såå arg...Där går hon den trevliga kvinnan. Hon som var ett stöd och som kollade upp om det kanske gick tåg mot Nybro eller buss. Då var klockan ca 21:10 och en buss hade gått för fem minuter sedan, nästa buss skulle gå 22:05.


Ja vad skulle jag göra nu? Jag hade redan ringt min kusin Pia ❤️ så hon är snäll och kör från Nybro till Kalmar för att hämta mig. Det är sex mil fram och tillbaka. Ja där står Pia i Nybro vid stationen och väntar på mig och jag står på tåget mot Kalmar.

Medans jag väntar på Pia så går jag in på pressbyrån och köper något att dricka, jag går in på toan på stationen då jag var kissnödig. När jag kommer ut så öppnar jag upp min resväska och plockar fram paketet som var tanken att mamma skulle få men som nu Pia fick istället.Älskade, bästa kusin Pia kom, vi plockade in mina väskor och åkte mot Nybro.Självklart swishade jag för bensinen och så fick Pia paketet med katten. Pia visste vad det var då jag tidigare på bloggen visat katten.

Det kändes så rätt och bra att det var Pia som fick katten, dels som tack för hjälpen men också för att Pia redan har en katt, hon berättade att hon fått en katt i present ett år. Katterna är så fina tillsammans.Mamma ringde två gånger efter vägen, första gången tryckte jag bort henne. Andra gången svarade jag. Vart är ni? Vi är Nybro så jag kommer snart...


Ett kort på mamma denna tisdag kväll. Fortsättning följer...

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar