Några Dagar i September 2019...


Min första reaktion: Var det inte längre sedan...
Nej det var inte det, året var 2019 sedan jag, Kjell och Angelica var nere i Småland ja bortsett då från mitt knappa dygn i år :)

Alltså bara tre år sedan och jag som trodde det i alla fall var fem år sedan. Hur som så har jag kort från september 2019 som ligger kvar i mina bilder på datorn, kanske på tiden att jag flyttar in dom i ett blogginlägg.


Vi bodde på ett hotell i Kalmar som heter Slottshotellet, innan jag gjorde bokningen så går man ju in och tittar på bilder och det såg så fint ut men det blev en besvikelse kan jag säga.
I själva huvudbyggnaden var det precis som bilderna hade visat men dom hade även rum i en del hus runt om huvudbyggnaden, alla låg i närheten så det var inga avstånd men det var inte direkt någon hotell lyx över rummet. tex fanns en diskho med skåp och där stod det disk, det var inte rent på golven & bakom Angelicas säng hittade hon en halväten macka...

Vi klagade på detta och då fick vi biljetter att gå in på museet så det var ju snällt sedan när vi kollade vad det stod om öppettiderna på museet så visade det sig att dom visa dagar ändå hade gratis entré men okej det var ju ändå snällt, vi fick inga avdrag på priset och det hade ju varit de som varit mest självklara att få.
Bortsätt från rummet så var det i övrigt bra.Det var en bra matsal som även den låg i en egen byggnad med vackra rosenbuskar utanför.


En gammal telefon innanför dörren till matsalen.Vi tillbringade dagarna vi var där nere mest med mamma en dag var vi hos Johnny på det äldreboende där han bor. Mamma hade beställt en smörgåstårta som vi fikade.


Jag minns inte om det var samma kväll eller om det var kvällen efter som vi åkte och hälsade på Hartley en man som inte längre finns i livet. En man som vi tyckte mycket om, mycket humor och såå snäll, han har varit ett stort stöd för Johnny och till mycket mycket hjälp. Nu hade han hamnat i rullstol och kunde längre inte köra bil. Vi led med Hartley.Jag, Kjell, Angelica & Mamma var och åt Lunch på Glasporten en förmiddag.Självklart så träffade vi också Elmy och Classe, nu finns ingen av dom kvar i livet, jag känner att jag blir ledsen men också tacksam att dom orkade ta emot oss en stund när vi var i SmålandSista dagen vi var nere då var vi hos min älskade kusin Pia, där var också Pias mamma och min moster Siv. Även Pias ena son Per var där. Så kul att träffa dom alla tre.

Vi blev bjudna på god mat, dryck och gott fika.
Pias lille kissekatt kom & ville vara med han fick lite att smaka av moster Siv.
Meningen vad att vi dagen efter skulle börja våran resa mot Östersund men istället så sa vi att vi åker nu och då var det eftermiddag och så blev det.
Vi packade ihop det sista och åkte mot Norrköping där vi tog in på ett hotell över natten.När vi hade checkat in så gick vi ut på stan och tog oss en god middagPå morgonen åt vi frukost innan vi sedan satte oss i bilen och började vår färd mot Östersund, i det rum där vi åt våran frukost var en tapet full med ansikten, lite läskig men också häftig.Har mer kort som jag vill ha med.Vi fick tips av Elmy och Classe att åka till köpcentrum så det gjorde vi. Det var där jag hittade min gulblommiga blus.Jag frågade Elmy och Classe om Kalmar hade någon garnbutik och det fanns, så den butiken fick sig ett besök en morgon.


Jag köpte garn till mig och Angelica köpte sig ett litet broderi som hon började att brodera på, undrar hur det har gott med det? :) <3Jag valde att bara lägga ut dom bra korten från slottshotellet, ett tips om ni ska åka till Kalmar och bo på hotell se då till innan att ni får ett rum i den fina delen. för jag antar att dom rummen håller en annan standard.


Nu ska jag avsluta detta inlägg med att tala om att vi också besökte ett glasbruk, vi köpte inget till oss men däremot köpte jag en liten sak till Karin & Bosse. Tyckte det var roligt att ge dom en sak härifrån som tack för att jag ofta åker med dom till och från bingo och även sällskapet.


Bosse tog kort en kväll hos dom och la ut på facebook så jag lånade kortet och nu tre år efter får även det kortet komma in i här.Just de... Ni kanske undrar om vi gick på museet och ja det gjorde vi. Tog dock inga kort inifrån.Ja då var vi hemma i Östersund igen.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar