En Jobbig Jul Med En Del Ljusa Stunder...


Första dagen idag på länge som jag inte har gråtit inte en tår har kommit, så skönt... kan det vara så att det börjar blir bättre? Hoppas de!

Hela december och även en tid innan har mest bestått i att jag mått dåligt och december ska vi inte prata om den månaden har varit hemsk, den har varit fylld med tårar, tankar om att jag vill åka in på psykakuten i förhoppning om att bli inlagd och även tankar om att jag önskat att jag vore död.

Jag lever och jag har också varit hemma, jag har inte ens åkt in på psyk, däremot så har jag haft kontakt med min doktor på hälsocentralen, vi pratade om att göra justeringar i min medicin men det är som de är med det också.
Hon skev i alla fall ut ett recept på en tablett som skulle vara mot depression, tror jag hon sa. Jag har inte hämtat ut den. Vi pratade igen om jag kanske ändå ska prova på samtalskontakt. Har för ganska många år sedan nu gått på samtal och det varit bra men jag har väl känt att jag inte tror det skulle hjälpa nu, men jag har lovat både mig och doktorn att jag ska kontakta psykosociala enheten efter helgerna, så ska jag ge det en chans. Fungerar det så är det jättebra.
--------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------


Hur har min jul varit då?
Det kan omöjligt bli bra när man inte mår bra, det är svårt att glädjas när man mest bara ser mörker och har dåligt samvete samt att jag retar mig på Kjell så mycket...Det är klart de var kul att barnen kom.

På uppesittarkvällen satt jag och Angelica här och spelade bingolotto, Kjell var med också men han spelade inte. Vi fikade en skinkmacka och drack julmust.

På julaftons förmiddagen kom Angelica, Mikaela, Daniel & Julia.
Vi åt lite sill, janson, lax, skinka m.m sedan fick Julia sina julklappar.
Dom var här några timmar sedan åkte dom till Daniels föräldrar där alla bröder med familjer skulle fira tillsammans, så roligt för dom allihopa och med alla små barnen.

Angelica blev en stund till sedan åkte hon och hennes pappa till Angelicas farmor och firade jul där med, några kusiner kom och deras mamma.


Jag och Kjell var hemma bara vi och det var tur de, jag mådde alldeles för dåligt för att ha orkat åka någonstans eller haft folk här. Vi åt inte ens någon julmat, det ända jag åt de var en macka och vad Kjell åt... ja det vet jag faktiskt inte.
Det är svårt att förklara så ni ska förstå hur dåligt jag har mått.

Juldagen då hjälptes jag och Kjell åt att städa bort julen.
Annandagen städade jag klart de sista så nu är det mesta av julen borta, dom vinröda gardinerna i vardagsrummet är kvar och några röda dukar plus en gran och lite röda ljus är kvar här inne men sedan är det andra borta. Några tomtar är framme året om som tex mina raggsockstomtar och dom som står på det blå skåpet men de som kom fram till 1,a advent de är borta förutom de jag nyss berättade då.


Jag gick ut en sväng, brukar alltid gå till minneslunden på julafton och tända ljus så de gjorde jag.
Gåvor och presenter har jag fått.
Jag säger TACK nu innan bilderna kommer, Tack snälla allihopa som givit mig saker, ni är såå fina allihopa
<3 <3 <3Utav grannen under oss, hon som fick dom långa sockarna som går över knät fick jag en korg med blomma, choklad, en flaska med gott att dricka och ett ljus.Av Britt-Inger och Ritha fick jag ljus, ljusstakar, servetter och choklad.Nils-Ivar och Riitta kom med en ask choklad till oss och en julhälsningKjell fick jag ett presentkort på Kappahl och tidigare hade jag fått ett par tofflor.
Av Angelica fick jag ett förkläde och av Mikaela, Daniel fick jag en mormor tavla.
Av Julia fick jag och Kjell ett kort på Julia.
God Fortsättning, Gott slut på 2019 och ett riktigt Gott Nytt 2020
önskar jag er alla.
Jag hoppas nu att jag kommer bli mer aktiv här inne, det är väl ett lagom stort nyårslöfte jag kommer ge... :)

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar