Hälsa...


Förlåt... jag har glömt.
Blev utmanad av @Sandrasjoberg i en utmaning där jag skulle skriva vad Hälsa för mig är?


Jag vill börja med att säga att vi lever bara en gång och då är det viktigt att vi i så stor utsträckning som möjligt gör sådant vi tycker om som gör oss glada och som vi mår bra av.
Ja det är väldigt kortfattat vad hälsa är för mig.


Personligen tror inte jag på att bara för att vi lever sunt, rör på oss mycket så lever vi längre och slipper att bli sjuka.
Nej jag tror inte ett dugg på det, jag har sett några personer som var hälsan själv och ändå har dom drabbats av sjukdom som sedan tagit deras liv.

Sedan är det så klart både bra och nyttigt att röra på sig och det är något jag en längre tid varit dålig på något som jag måste ändra på. Inte för att jag måste utan för att jag vill, jag sitter alldeles för mycket bara inne och det vill jag ändra på.
Jag är ute lite då och då och promenerar, det är bra och det är så skönt men jag vill bort från då och då och få till mer kontinuerliga promenader.

Även att må bra psykisk är viktigt, det är nästan det viktigaste måendet för mår jag inte bra psykiskt hur ska jag då kunna må bra fysiskt och mår jag inte bra fysiskt så mår jag inte bra i det mentala, medans jag sitter här och skriver så märker jag ju faktiskt att dessa måenden går hand i hand i alla fall för mig.

Hälsa är också att ha en god kontakt med sina barn. Jag och mina tjejer har en fin kontakt med varandra och det är jag glad för.
Jag brukar ibland säga att jag så gärna skulle vilja flytta till södra Sverige men så länge jag har mina barn här i min närhet så gör jag det inte, för det är viktigare att bo nära dom än att flytta.

Hälsa är även att kunna handarbeta vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände ngt med någon av mina armar/händer och jag inte skulle kunna handarbeta.


Lev nu för livet går inte i repris.
Ät det du vill, gör det du vill, bara du inte gör illa någon eller dig själv & förstås inte gör ngt otillåtligt så är allt tillåtet.
LEV PÅ SÅ MYCKET DU ORKAR & KAN.


Jag utmanar ingen utan den som vill gör helt enkelt denna utmaning.
Gör ni den så glöm då inte att tagga @klantfia och
@frånbottentilltoppenAtt få blommor är också hälsa.
Dessa fick jag av Kjell häromdagen

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar