Journalen Del 4 /Om Mig.


Återbesök 5/11-1970
Samtal med A och fadern:
Flickan brukar sova oroligt för det mesta. Vaknar och skriker på nätterna.
Detta kan ibland hålla på ett par timmar och håller föräldrarna vakna. Minns inget av det hela på morgonen, det verkar mest vara någon nocturnus.
Annars har det inte varit någon större förbättring hemma. Flickan är envis och vill ha sin vilja fram.
Kan enligt A skrika ett par timmar om hon inte får något.

Farmodern har varit och hälsat på ett par dagar och då har det gått bättre
Man har varit i kontakt med hennes lärarinna men enl denne skulle det inte vara några större problem med Lise-Lotte. Hon lät dock mycket "kort" på rösten då hon sade detta enl A.

Lise-Lotte har börjat prata mer om sin mamma och säger att hon vill dit. Ibland åker man tillsammans och hälsar på henne men hon är då mycket tjatig mot Lise-Lotte, svär åt henne m.m.
Flickan har blivit bortskämd tidigare men det är tydligen hos mormodern hon blivit detta.

Status: Flickan vägrar som tidigare att komma in i undersökningsrummet eller överhuvudtaget säga någonting.
Väntar med undersökningen.

Bedömning: Förmodligen är flickan ganska besvärlig och envis samtidigt ängslig och har nattskräck. Om faderns fästmö inte orkar längre kan fadern tänka sig något fosterhem.

Åtgärd: Fadern skall försöka minska sitt övertidsarbete om möjligt.
Får Nozinan 0 + 5 + 10 mg. Bestämmer om inläggning.26/11-1970 Inlagd avdelning 50.

Samtal med barnavårdsman Å: Tror inte fadern och A orkar med Lise-Lotte längre.
Omtalar att flickan skolkat ett par gånger från skolan. Gapar och skriker för att få sin vilja igenom.

Omtalar att Lise-Lotte varit som sommarbarn ett par år i en familj, Lind. Ev skall man försöka ta kontakt med dem igen och höra om det är möjligt att ta Lise-Lotte som fosterbarn. Vi skall dock observera henne ett tag här först.


Samtal med A: Tycker Lise-Lotte blir ännu besvärligare av medicinen. Har endast gett henne till natten och då har den haft god effekt. Omtalar att flickan skolkat några gånger från skolan. Det har i allmänhet då varit något uppträdande innan tex bråk om kläder, varefter flickan velat demonstrera genom att inte gå till skolan. Vid ett annat tillfälle bråkat med en kamrat och därefter vägrat gå.

Man har varit i kontakt med hennes lärarinna och denna anser inte det vara några som helst problem med Lise-Lotte i skolan. Hon är pigg och duktig där.

A omtalar att mannen är borta från hemmet precis lika mycket som förut.
Har t.o.m. medgivit att han inte trivs i hemmet p.g.a bråket med Lise-Lotte. Har även sagt "ärligt sagt är jag faktiskt inte så förtjust i barn". Man är alltså överens om att inte ha kvar flickan längre.

Status: Som tidigare skriker pat. Är nu ledsen för inläggningen. Svårt att genomföra någon undersökning, väntar därför någon dag med detta.

Åtgärd: Inläggning.


Daganteckning: Under vistelsen på avdelningen här har det hela tiden gått fint med Lise-Lotte. Hon är lite blyg men i stort sett snäll, glad och foglig.
Så fort A och barnavårdsmannen Å hade avlägsnat sig från avdelningen gick det bra med flickan.

Status: Är fortfarande lite rädd och ängslig i samband med undersökningen, vill gärna ha en av personalen från avdelningen med. Är lite ängslig inför varje moment i den somatiska undersökningen men denna går dock att genomföra utan större besvär.
Har en del fula tänder. Somatisk status i övr. u.a. För övr. kan flickan tala naturligt om alla sina olika familjemedlemmar.
Är glad att modern skall komma och hälsa på idag.
Trivdes nog bäst då hon bodde hos mormodern. Tycker det är roligt att gå i skolan. Vet vad lärarinnan heter.

23/12-1970: Utskriven över julhelgen.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar