LaktosFritt...


Jag var lite och inte så lite heller nojig när jag träffade Kjell och han talade om för mig att han var laktosintolerant Hjälp... Hur skulle jag nu kunna laga mat, baka m.m.

Fast det visade sig ju att det var inga som helst problem då det finns en hel uppsjö med laktosfria produkter synd bara att det är ganska så mycket dyrare än om vi inte hade behövt detta alternativ men viktigaste är att det finns.

Något som ändå var nytt för mig det är att det finns laktosfri choklad.
När jag tänker efter så kommer jag faktiskt ihåg att Kjell sagt någon gång att det ska finns på hälsokostaffärerna så till att Angelica fyllde år då köpte vi den vita chokladen till chokladmoussen där men över 50:- för en 100grams kaka... Hjälp men som sagt tur det finns & när vi så sällan köper den så är det väl ändå okej.

Idag när vi var på dollar store då hittar Kjell där i en sån där pappställning choklad som heter vegan. toppen... den var ju så klart laktosfri så nu köpte vi upp lite. 30:- för 100 grams kaka, okej fortfarande mycket pengar för så lite men ändå billigare än på hälsokosten och säkert inget sämre. får vi hoppas 😲Två utav dom vita kakorna ska jag använda till saffransbullarna, jag har hittat ett recept på saffransgifflar med apelsin och vit choklad i fyllningen.
Receptet fanns i hemmets veckotidning nr: 46 i år.

Dom andra två vita kan det hända det blir chokladmousse av igen och mjölkchokladen... Ja antingen äter Kjell upp den som godis eller så kan det bli att jag använder den i ngt bak.


Så här ser tidningen ut om ni blev nyfikna.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar