Långfredagen...


Började fundera på varför det heter Långfredag, kanske är sånt man borde kunna även fast jag inte är intresserad så borde det kanske vara allmänbildning men jag är inte allmänbildad så jag sökte på nätet, vad gjorde man utan internet? 😃
Så här stod det: Namnet långfredag kommer av att dagen var lång och fylld av lidande för Jesus och av att gudstjänsten var längre än i vanliga fall.

Kanske inte så konstigt då att tröttheten var så påtaglig igår eftersom dagen före var lång, hahaha...

Hur var våran långfredag då, jo den var bra, den innehöll lite blandade saker.
Kjell satte fast balkongbordet där jag ville ha det, vi har ju en parabol på balkongen och då vill man inte ha något i vägen där som kan göra att det stör eller ändras något och eftersom jag vill ha bordet precis där vid stolpen som parabolen sitter på så var bordet tvunget att sättas fast, det var de Kjell gjorde. Perfekt!
Vi skulle på affären och när vi var där så kom Kjell på att vi skulle åka till Åke och hans familj med ett påskägg till Anna, det fanns kinder-ägg kartonger där det var plats för fyra ägg så vi fyllde en sån kartong och så åkte vi till dom. Anna blev glad så det var roligt.


Då Åke & Anna var här en dag när Åke hjälpte Kjell att byta plats på taklampan då hade Anna med sig en fin påskteckning som vi fick.Just de på stora coop hittade jag ankelstrumpor till mig, perfekt! Fanns tre olika förpackningar, jag köpte en av varje.
När vi sedan kom hem så hänger det en påse på våran dörr, där i är det ett stort påskägg.
Då är det Mikaela, Daniel & Julia som varit här ❤
Ett så fint ägg fyllt med godis, lotter och kycklingar.
💚💜💛


Kycklingarna har jag ställt vid ljusen på vardagsrumsbordet, lotterna är skrapade, den ena var det ingen vinst på men på den andra vann jag 30:- och så x 2 så 60:- blev vinsten, tror jag ska välja två nya lotter. Tänk om jag skulle få tre tv-apparater då får ni se mig på tv... 😲
Fram på kvällskvisten kom Nils-Ivar och Riitta, vi bjöd hit dom på påskfika.
Där ser ni dom söta kycklingarna på ljusfatet som var i påskägget från Mikaela, Daniel och Julia.Lite starkt är gott ibland så det plockades fram och jag tycker det är gott med chips eller nötter när det intas alkohol så en skål med lättsaltade chips hällde jag upp.
En trevlig kväll med mycket prat och skratt och titt på lets dace fick vi tillsammans


Jordgubbar smakade också gott 😚


Måste också visa den vackra orkideén i den fina krukan som Nils-Ivar & Riitta hade med sig till oss.
Tack snälla ni för den fina blomman och en trevlig kväll.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar