Rädslor...


Rädslor det var de vi pratade om i tisdags när det var kapitel nio av livsstegen.
Det är en tolvstegs kurs så nu är det bara tre gånger kvar.


Jag har flera rädslor men en som är min allra största det är dödsångesten, så fort jag blir sjuk då tror jag att det är något allvarligt och att jag ska dö. Jag äter sedan flera år tillbaka en ångestmedicin som plockar ner det värsta av ångesten, jag har inte bara dödsångest jag har även panikångest och ångest överlag eller vad jag ska säga.

Ångesten kan komma bara så där och sedan kan den sitta i flera dagar/veckor och ibland försvinner den lika fort som den kommer, men nu var det inte ångesten jag skulle jag skulle prata om utan det var mina rädslor och där finns ju ångesten i form av ångesten, gu så tjorvigt det här blev...

Jag stannar där och berättar om andra rädslor jag har som inte är lika stora och vad är det för rädslor då?
Jo jag kan som tex i söndags när jag var på väg på min promenad till stan, då blev jag rädd för att snubbla när jag gick, snubbla så jag skulle ramla och göra illa mig.
Jag har alltid varit rädd att åka bil samtidigt som jag gillar de och det handlar inte om att jag inte litar på föraren utan det handlar mest om helheten för det är ju inte bara vi i bilen, det finns andra bilar och det finns, cyklister som bara cyklar ut, det finns mopedister m.m.

Jag är mörkrädd allra helst om jag är själv hemma och för att lindra denna mörkrädsla så har vi en plinga på insidan av dörren så skulle någon komma då hörs de.


På hösten när det börjar bli mörkt den årstiden jag gillar allra bäst hur går det ihop med min mörkrädsla ja det kan vi ju också fundera på men då i alla fall då sätter Kjell batterier i den där lampan som lyser när någon närmar sig, lampan sitter vid ytterdörren, Nu sitter den inte där bara för min rädsla men visst är den bra även för den saken skull.


Var detta alla mina rädslor? Nej så klart inte, jag har flera 😲
Jag har också rädslor som dom allra flesta av oss har. (rädslorna här uppe ⬆ tror inte jag är lika vanliga okej kanske många är rädd att dö men hur många tror dom ska dö av en vanlig förkylning liksom...)?
Rädslor som tex att det ska hända något hemsk för dom som står oss alla närmast och dom vi tycker allra mest mycket om som tex nära och kära.

Vad kan detta hemska vara då? Jo tex att dom ska dö, att dom ska bli sjuka även om det sjuka blir friskt så är det ju hemsk. (vem vet om det blir friskt ja så kom ångest tänkandet igen). STOPP!
Att det ska hända en olycka när dom är ute & åker m.m m.m men som sagt detta är rädslor som dom allra flesta av oss har förutom den där extra rädslan då som blir så extra att det är ångesten som gör rädslan... Ni förstår, eller hur?


Vad gör jag för att lindra rädslorna.
Är det ångesten som spökar då hjälper till vis del den ångestmedicin jag äter som gjorde att jag fick mitt liv tillbaka, jag är så tacksam mot denna tablett och doktor Eva-Pia.
Den tar inte bort allt men en hel del i alla fall.
Beror oro för nära och kära ja med då ringer jag om dom tex är ute och åker och så hör dom av sig med ett sms när dom kommit hem.


Nu går inte jag runt runt och är rädd hela tiden utan det kommer när orsak finns men den kommer även när orsak inte finns...
Jag kan lätt påstå att det mesta av mina rädslor kommer av ångest och utan helt anledning men att tala om de för ångesttrollet... 😠

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar