Reflex Eller Inte Reflex... Spelar Det Någon Roll... Egentligen.


Huu... vilket töväder vi har, det ser ut som det är översvämningar på vissa ställen.
Svårt att gå utan att bli genomblöt om både skor, strumpor & fötter.

Det bästa vore att sätta på sig gummistövlar och broddar för bara med gummistövlar... nej det går inte blir liksom dubbelt så halt då.


Men hörrni hur kör folk egentligen?
Vet inte hur många gånger jag fick stanna och stå still när det kom bilar för ni ska inte tro att dom viker undan nej dom kör så nära så nära.
Är jag ute och går när det är mörkt då bär jag alltid reflex, både såna som blinkar och så såna där vanliga gråa ni vet.

Men tror ni bilisterna ser mig? Nej tydligen inte för så nära mig kör dom, jag har många gånger varit rädd att dom ska köra på mig så nu mer stannar jag när det kommer bilar i alla fall när det är mörkt.

Lite då och då står det både i tidningen man hör på radion och det nämns säkert på tv,n också hur viktigt det är med reflexer och jag håller med.


i regel finns ingen trottoar för här i Östersund prioriteras inte gångtrafikanterna.
På 1,a plats kommer cyklisterna och då är expresscykelvägarna som gäller.
På 2,a plats kommer biltrafiken och på tredje plats då kommer vi gångtrafikanter. Men för det så är det många trottoarer som aldrig blir plogade och då blir vi hänvisade ut i vägen.


Vet inte hur många bilar jag mötte idag men många var det och det var 1 som vek undan, det handlar inte om att vika undan till motsatta körbana utan det räcker bara med en liten bit så passa att vi som går kan känna oss lite tryggare.

Det skälls på gångtrafikanterna att vi inte bär reflexer men vad spelar det för roll för ni ser oss ju i alla fall inte.


Absolut finns det dom som ser oss och är bra att visa hänsyn. Ni ska ha TACK och ni ska INTE ta åt er av vad jag skriver.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar