Ricki & Silvi...


När vi i Onsdags var på väg till Krokom & Ragnar som skulle göra service på bilen så säger Kjell.
Har du kollat så Backgården är öppet?
Nej det hade jag inte gjort, jag som inte brukar ta något för givet hade nu gjort det... 😲 tur dom här bra telefonerna finns så jag genast kunde gå in och kolla om det var öppet och det var de så klart inte.
Dom hade haft sista öppet dag för denna sommaren den 6 augusti... Hmmm... Aj då hur skulle jag nu göra? Det var ju där på Backgården som garnet fanns som jag ville ha.

Men så tittade jag lite mer på Backgårdens hemsida och där fanns två telefonnr.
Jag ringde det ena, inget svar, bara en röstbrevlåda.
Jag ringde det andra telnr och där svarar en trevlig kvinna, jag berättar mitt ärende och hon säger: Då har du kommit rätt för det är jag som gör garnet och jag har det här hemma. frågade vart hon bodde och om hon skulle vara hemma.

Hon bodde i Alsen och hon skulle bara bort en sväng men skulle vara hemma igen om ca 1 1/2 timme och Ragnar skulle fixa våran bil så det var ju perfekt, vi bestämde att jag skulle ringa när bilen var klar.


Jag ringde och hon var då snart på väg hem.

Vi åkte till henne och vi kom bra precis samtidigt, så vackert hon bor och vilka vackra djur, först såg jag får.Sedan gick vi till Alpackorna.
Hon hade fyra stycken, två svarta, en grå och en brun.

Dom svarta stod lite i bakgrunden men den gråa och bruna var framme, dom tyckte om sällskap sa Maria men detta regniga väder gillade dom inte alls och så var dom nyfikna av sig.
Så när dom hörde att vi pratade då kom dom fram och ville heja på en gång.

Så otroligt söta.Jag blir ju kär i allt gulligt så ni må trå hur kär jag blev i dessa söta alpackor.Jag köpte ett grått nytt nystan som är av den gråa alpackan vid namn: Silvi.
och
Jag köpte ett brunt nystan som är av den bruna alpackan vid namn: Ricki.Maria frågade vad jag skulle göra av garnet och jag sa att det blir nog sockar, då berättade hon för mig att garn av alpacka är inte lika slitstark som garn av får.
Hon sa att många gör sjalar eller bebis sockar m.m av detta garn, sådant som inte slits så hårt.
Så nu är frågan ska jag göra mjuka sköna bebis sockar.
Jag ska fundera lite och låta garnet vara tills jag bestämt mig helt och sedan vet jag vart Maria och hennes fina alpackor finns, bara att åka och köpa mer garn.Hon gör inte bara garn Maria är också keramiker men det tittade vi inget på, det får vi göra en annan gång.Så kul det ska bli att få glädjen att sticka av det mjuka, sköna garn och veta vad det kommer ifrån och fått hälsa på Silvi, Ricki och så klart Maria.

Vilken tur att Backgården var stängd för hade det varit öppet hade jag ju inte haft turen att få träffa dom vackra alpackorna.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar