Sopor...


Hur har ni det med era sopor?

Vi har ett soprum där det finns olika sopkärl, brännbart, plast, glas ofärgat och färgat, tidningar, kompost m.m.
Jag erkänner att vi inte är fullpott med sorteringen men duktiga det är vi men det går att bli bättre och det är de som är meningen att vi alla som bor här ska bli.

Förra veckan en dag och en dag denna vecka så är våran hyresvärd tillsammans med det företaget som hämtar våra sopor plus hgf i våran kvarterslokal där dom informerar och lämnar ut saker för att göra sopsorteringen lättare för oss.


En dag på stan för kanske en månad sedan så stor kommunen där vid stjärntorget, såg dom lämnade ut nya kompostkorgar, då våran var lite sönder så gick vi dit för att få en ny, korgen innehöll även en rulle med kompostpåsar och broschyrer, samma broschyrer som Kjell fick förra veckan även en isskrapa och vykort fanns där i likadan korg som han också fick så nu har vi dubbelt men vad gör de? Nej då ingenting, korgen vi bytte ut kan ju gå sönder eller så kommer den korg som blev över komma till annan användning.


Hur som så låg där en blå tratt också, dom som stod där berättade vad den skulle användas till.
Jo minsann.
När man tex har olja som ska kastas eller annat fett som INTE får spolas ner i slasken då tar man fram en petflaska och så sätter men den tratt i flaskans öppning och så häller man i det feta i tratten så det kommer ner i flaskan sedan sätter man på flaskans kork och efter ja då slänger man flaskan med det feta i, i brännbart.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar