Vid Behov & 30 mg Upp...


igår var det dax att få träffa min doktor efter att jag tagit blodprover, alla prover var bra.
Det var sköldkörtelprovet som var lite förhöjt så det ska jag ta om den 15 oktober, även njurvärdet var lite förhöjt så även det ska tas om men andra prover som har med njurarna att göra var bra.


Vi pratade om min ångest, att jag gärna skulle vilja ha en tablett att ta vid behov.

Tidigare har jag fått mediciner som inte är beroendeframkallande men dom har inte hjälpt, dom tabletterna har bara givit mig biverkningar.

När jag började med den ångestmedicin jag äter varje dag då skrev Eva-Pia ut sobril till mig för att jag skulle ha att ta om jag behövde innan cymbaltan givit full verkan, detta är nu ca fem år sedan och jag såg att jag har kvar kartan i medicinskåpet, det är taget två tabletter så, så beroende blev jag.

Eva-Pia jobbar inte kvar på Hc, hon utbildade sig inom äldrevården till geratriker.

Kanske ca ett år tillbaka, kan vara längre så har jag känt att mitt mående inte är bra, känner av ångesten oftast varje dag mer eller mindre så till igår ville jag ta upp det här.

Ulrika som min doktorn heter tyckte vi skulle höja Aritavi (cymbaltan) med 30 mg så från idag äter jag 90 mg det är ju ändå den som ska göra jobbet så att säga men hon skrev även ut Oxascand (sobril) 5 mg till mig.


Kommer säkerligen ta någon vecka innan jag känner av höjningen och då har jag sobrilen att ta till om jag behöver och även om jag behöver senare så vet jag att jag har vid behov tabletten.
Detta känns verkligen bra.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar