Jag Ska Börja Jobba...


För några år sedan tror jag det damp ner en lapp i brevlådan eller om Kjell hittade den någonstans jag minns inte, det var som sagt några år sedan.
I alla fall så på denna lapp var det veterankraft som informerade om att pensionärer kunde anmäla sig för att hjälpa privatpersoner eller företag med olika sysslor mot betalning.

Jag hörde ordet senare igen av en kompis men inte så jag tänkte att detta skulle kunna vara något för mig.

Men så för någon månadsedan så såg jag att veterankraft gjorde en förfrågan på facebook. dom tipsade om att man kunde jobba och tyckte vi pensionärer skulle söka.

Jag har tänkt jättemycket och så tog jag tag i det att jag ringde dom, var ju tvungen att kolla om även jag som har sjukersättning kan jobba och det kan jag. Bara man är fyllda 55 år och pensionär så är man välkommen.
Jag hade lite mer frågor som jag fick svar på. Ringde också försäkringskassan för att få veta den exakta summan som jag får tjäna varje år. Den summan är 47 300:- före skatt.

Jag har räknat ut att jag kommer kunna jobba 6 timmar i veckan. och då få en lön på drygt 2000:- i månaden. Ni vet vad det skulle hjälpa mig ekonomiskt.


Igår var jag och träffade Göran på veterankraft.

Grejen är nu att det måste komma in uppdrag för det är på det viset som jobben blir till.
Så det kan bli så att veckorna kan se olika ut allt från 0 - 6 timmar.
Men får jag ett uppdrag och uppdragsgivaren är nöjd så lär jag ju få fortsätta med det uppdraget om dom inte säger upp det av annan anledning förstås.


Jag kommer att kunna börja jobba från 1 oktober, så nu hoppas jag att Göran ringer till mig i veckan och säger att jag kan börja jobba på torsdag den 1 oktober och sedan att jag har 6 timmars vecka... vecka efter vecka... månad efter månad...


Alla som jobbar åt veterankraft har en orange t-shirt och en lapp som talar om att man jobbar där.
Fick även en mössa.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar