Kanske Jag Inte Behöver Penicillinet...


Hej på er... Hur har ni det? Hur känner ni för coronaviruset? är ni oroliga eller tar ni det med ro? Jag är orolig, tycker det är riktigt otäckt, hos oss har vi fem fall av coronaviruset, såg de nyss på telefonen att region jämtland härjedalen gått ut med detta, alla fem fall mår bra och sitter i karantän i sina egna hem.Förutom min oro för Corona Covid-19 så mår jag ganska bra.


Mitt långfinger på vänster hand är uppsvullet, rött och ont. Ringde i går till Hc, fick en tid att komma och träffa en doktor i går eftermiddag.

Hon tyckte jag skulle linda runt fingret med en alsolblöt kompress, kompressen skulle hållas blöt hela tiden så det gjorde jag när vi kom hem, höll på så hela kvällen. När jag gick och la mig för natten så smörjde jag in med voltaren gel.Idag åkte jag tillbaka till hc då på lättakuten, man får alltid först komma till en sköterska och så bedömer hon om patienten behöver träffa en doktor, denna sköterska tog en temp på mig som visade 36,9 hon tog också en crp som även den var bra.


Sköterskan hämtade dagens lättakut läkare som idag var "min" doktor Ulrika. Ulrika trodde inte det var någon spricka i fingret som jag hade funderingar på.
Hon sa jag skulle fortsätta linda runt med alsolsprit eller smörja på voltaren och så skrev hon ut ett recept på penicillin som jag ska hämta ut i morgon om inte fingret blivit bättre.

Jag köpte voltaren tabletter igår så idag när vi kom hem från hc då tog jag en tablett, tänkte att det är väl lika bra som att smörja. För att hålla på med blöt kompress nej de lät jag bli... i dag.
Tog tabletten vid 11-tiden sedan har jag inte behövt tagit någon mer tablett, fingret känns bättre så kanske det är på väg att bli bra. Jag får se hur det känns i morgon.
Kanske jag inte behöver penicillinet.

 Vi hörs snart igen
/Lotta

Gillar